Bouw hotel Loesbleik mag starten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Bouw hotel Loesbleik mag starten
Roermond, 20 september 2016

De voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg heeft de verzoeken van omwonenden om de bouw van een hotel met appartementen aan de Loesbleik in Roermond uit te stellen, afgewezen. Omwonenden wilden voorkomen dat gestart zou worden met de bouw en met snoeiwerkzaamheden aan zeven platanen langs de Roer.

Het hotel en de appartementen

De voorzieningenrechter vindt dat voldoende is onderzocht wat de consequenties van het bouwproject zijn voor de omgeving. Het college van burgemeester en wethouders van Roermond heeft goed onderbouwd waarom een afwijking van het bestemmingsplan overeenstemt met een goede ruimtelijke ordening.

De platanen

De voorzieningenrechter begrijpt dat de omwonenden het behoud van de platanen langs de Roer belangrijk vinden. Duidelijk is ook dat het uiterlijk, de uitstraling en de schaduwwerking van de bomen door het intensief snoeien anders zullen worden. Uit onderzoek blijkt echter dat de kans minimaal is dat de bomen het snoeien niet zullen overleven. De vergunning om de bomen te snoeien mocht dan ook verleend worden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten