Celstraf voor lange reeks winkeldiefstallen en oplichtingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Celstraf voor lange reeks winkeldiefstallen en oplichtingen
Roermond, 19 oktober 2017

De rechtbank Limburg heeft een 39-jarige vrouw uit Venlo veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden waarvan 5 voorwaardelijk voor een lange reeks diefstallen en oplichtingen in Noord- en Midden-Limburg. Daarnaast moet de vrouw zich laten behandelen voor haar drugsverslaving.

Diefstallen en oplichtingen

In de meeste gevallen gebruikte de verdachte een ruiltruc: ze pakte een product uit de winkel en probeerde het vervolgens bij de kassa te ruilen voor geld. In veel gevallen lukte dat. Daarnaast maakte de verdachte zich schuldig aan diefstal van portemonnees uit een basisschool en aan diefstal van geld en een autosleutel bij oudere mensen, bij wie ze met een smoes binnenkwam.

Wat is meegenomen bij de strafbepaling?

Bij de straf heeft de rechtbank laten meewegen dat de vouw voor veel overlast en schade heeft gezorgd, maar ook dat zij inmiddels een aantal maanden clean is, zich wil laten behandelen en graag iets van haar leven wil maken. De verdachte bekende ook vrijwel alle feiten en had hier spijt van.

Uitspraken

Meest gelezen berichten