Celstraf voor mishandeling kind

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Celstraf voor mishandeling kind
Roermond, 02 juni 2017

De rechtbank heeft vandaag een 25-jarige vrouw uit Susteren veroordeeld tot een gevangenisstraf. De rechtbank acht mishandeling van haar zoontje en poging tot moord op haar dochtertje bewezen.

Mishandeling

De rechtbank is van oordeel dat de vrouw schuldig is aan de mishandeling van haar zoontje. De vrouw heeft medicatie in de woning laten rondslingeren die vervolgens door het zoontje is ingenomen. De vrouw krijgt hiervoor een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk. Bijzonder is dat zij een proeftijd van tien jaar krijgt. De rechtbank vindt deze lange proeftijd van belang als ‘stok achter de deur’ zodat voor een langere tijd controle kan worden gehouden op de verdachte.

Poging tot moord

De rechtbank is van oordeel dat de vrouw ook schuldig is aan een poging tot moord op haar dochtertje. Er is voldoende bewijs dat ze geprobeerd heeft haar dochtertje door wurging om het leven te brengen. Voor dit feit vindt de rechtbank de vrouw echter niet strafbaar, omdat zij uiteindelijk zelf heeft beslist te stoppen met haar poging haar kind te verwurgen. De wet noemt dit ‘vrijwillige terugtred’. De verdachte wordt voor dit feit daarom ontslagen van alle rechtsvervolging. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten