Celstraf voor seksueel misbruik van minderjarige

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Celstraf voor seksueel misbruik van minderjarige
Maastricht, 18 oktober 2016

Een 67-jarige man uit Brunssum is vandaag veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Hij heeft een 13-jarige jongen seksueel misbruikt en hem aangezet tot prostitutie.

Seksueel misbruik

Het misbruik bestond uit het seksueel binnendringen bij de jongen. Met een andere man had de man een afspraak gemaakt, dat die man tegen betaling ook gebruik kon maken van de seksuele diensten van de jongen. Dat is diezelfde dag gebeurd. De man heeft beide feiten bekend.

Deels voorwaardelijke gevangenisstraf

De man ziet het kwalijke van zijn handelen niet in. Om te voorkomen dat hij nogmaals de fout ingaat vindt de rechtbank dat de man 12 maanden naar de gevangenis moet. Daarboven op komt nog een proeftijd van 5 jaar en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden. In de proeftijd moet hij zich laten behandelen en moet de reclassering op zijn computer controleren of hij geen seksuele contacten met minderjarigen meer heeft of minderjarigen aanzet tot prostitutie.

Aan de jongen moet hij € 10.000,- betalen als schadevergoeding.

Uitspraken

Meest gelezen berichten