Chalets in Voerendaal moeten worden verwijderd van bedrijfsperceel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Chalets in Voerendaal moeten worden verwijderd van bedrijfsperceel
Roermond, 31 augustus 2017

De voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg heeft vandaag een streep gezet door de verplaatsing van twee chalets naar een bedrijfsperceel in Voerendaal.

Waar ging de zaak over?

Verzoekers, twee broers uit Voerendaal, huurden van de gemeente woonwagenstandplaatsen. Toen de broers de standplaatsen op last van de rechter moesten ontruimen, hebben zij hun chalets naar een naastgelegen bedrijfsperceel verplaatst. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Voerendaal gelastte de mannen daarop de chalets binnen vier weken van het bedrijfsperceel te verwijderen.

Beslissing van de voorzieningenrechter

De voorzieningenrechter heeft het college hierin gelijk gegeven: de chalets zijn illegaal op het bedrijfsperceel aanwezig en er zijn geen bijzondere omstandigheden om de chalets er desondanks toe te staan. De rechter vindt daarbij heel belangrijk dat de broers, ondanks verschillende waarschuwingen, de chalets naar het bedrijfsperceel hebben verplaatst, terwijl ze wisten dat dit niet was toegestaan. Ook is de rechter niet gebleken dat het voor de broers niet mogelijk is de chalets binnen vier weken te demonteren, te verplaatsen en eventueel in afwachting van een permanente standplaats te stallen op een andere locatie. De broers zullen dan ook moeten voldoen aan de opdracht van het college en de chalets van het perceel verwijderen. Doen zij dit niet, dan kan het college dit op kosten van de mannen laten doen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten