Gevangenisstraf van 9 jaar voor doodslag partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Gevangenisstraf van 9 jaar voor doodslag partner
Roermond, 07 juli 2016

Een 42-jarige man is vandaag door de meervoudige strafkamer van de rechtbank Limburg veroordeeld voor doodslag van zijn partner. De man heeft een gevangenisstraf van 9 jaar opgelegd gekregen.

De feiten

De man heeft in januari 2015 zijn vriendin tijdens een ruzie in hun gezamenlijke woning in Plasmolen gedood. Hij heeft haar twaalf keer met een mes in de hals gestoken. Ook heeft hij haar diverse andere letsels toegebracht, te weten aan de hals, de borstkas/bovenbuik en rond de mond en neus. Welk(e) letsel(s) uiteindelijk tot de dood heeft/hebben geleid, kan niet worden vastgesteld. Wat wel vaststaat is dat verdachte bruut en excessief geweld heeft gebruikt tegen het slachtoffer.

Bekend

De man heeft bekend dat hij zijn partner in de hals heeft gestoken. Het toebrengen van de andere letsels heeft de verdachte niet bekend. Niettemin is de rechtbank van oordeel dat de man degene is geweest die het dodelijk letsel aan de vrouw heeft toegebracht.

Gevangenisstraf

De officier van justitie heeft een gevangenisstraf van 8 jaar en de terbeschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging geëist. De rechtbank heeft de verdachte een hogere gevangenisstraf van 9 jaar opgelegd, maar de terbeschikkingstelling van de verdachte niet. Door de deskundigen is niet voldoende onderbouwd dat de veiligheid van anderen of de algemene veiligheid van personen of goederen de terbeschikkingstelling eist.

De rechtbank vindt het wel noodzakelijk dat de verdachte wordt behandeld. Daarom heeft de rechtbank het Openbaar Ministerie verzocht hiermee rekening te houden bij de tenuitvoerlegging van de straf en, te zijner tijd, bij het opstellen van de voorwaarden bij de voorwaardelijke invrijheidstelling.

Uitspraken

Meest gelezen berichten