Drie jaar cel voor steken met mes

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Drie jaar cel voor steken met mes
Maastricht, 26 oktober 2016

Een 35-jarige man uit Geleen is vandaag door de rechtbank Limburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar omdat hij op 28 juni 2016 een 40-jarige plaatsgenoot met een mes vlakbij zijn hart heeft gestoken.

Poging doodslag

Omdat het slachtoffer vlakbij zijn hart is gestoken, bestond het risico dat vitale organen zouden worden geraakt. Er was dan ook een aanmerkelijke kans dat het slachtoffer door de messteek zou komen te overlijden. De verdachte heeft deze kans op de koop toegenomen. De rechtbank acht  bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan een poging tot doodslag.

Celstraf

De rechtbank is van oordeel dat een gevangenisstraf de enige passende straf is. Voor een voltooide doodslag wordt meestal een gevangenisstraf van 6 jaar opgelegd. Omdat het in deze zaak om een poging gaat, vindt de rechtbank de helft passend en wordt de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar.

Zie ook actualiteit: Automobilist krijgt 3 jaar cel voor inrijden op fietser

Uitspraken

Meest gelezen berichten