Expositie 2 kunstenaars in hal rechtbank Limburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Expositie 2 kunstenaars in hal rechtbank Limburg
Maastricht, 06 oktober 2016

Tot 30 december 2016 exposeren 2 kunstenaars hun schilderijen in de hal van de rechtbank Limburg, locatie Maastricht. Het zijn werken van Chantal Lemlijn en Jeroen Hofhuizen. De expositie is op werkdagen vrij toegankelijk van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Chantal Lemlijn

Haar stijl is figuratief- expressionistisch.
Onderwerpen die haar inspireren zijn beelden die haar persoonlijk raken en maatschappelijke thema's.

Jeroen Hofhuizen

Diepte in een vlek of een verfvlek op de rand van zijn en niet zijn. Het is Jeroen Hofhuizen te doen om de concentratie, de innerlijke leegte. Hij kruipt in de dynamiek van de vlek, zwevend op de drager van de verf bijna verdampend in het licht van het doek. Licht dat uit deeltjes bestaat maar onder bepaalde omstandigheden optreedt als een golf. De handeling van het schilderen is basaal, minimaal, bedachtzaam ook, maar intuïtief.

De leegte is beter te omschrijven als een stilte, een ingehouden kracht die in principe gelijk staat aan fenomenen in de natuur. Een wolk, een deeltje zonder gewicht, een steen, gestolde lava, water. De kracht van de aanwezigheid - het zijn -, die wordt niet schreeuwend en tierend weergegeven maar in rust, in concentratie.

jeroenhofhuizen.com (jeroenhofhuizen.com)

 

Uitspraken

Meest gelezen berichten