Kunstenares Jacqueline van der Venne exposeert in Maastrichts gerechtsgebouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Kunstenares Jacqueline van der Venne exposeert in Maastrichts gerechtsgebouw
Maastricht, 30 maart 2016

Tot en met 12 mei 2016 exposeert Jacqueline van der Venne een deel van haar werk in het atrium van het gerechtsgebouw in Maastricht. De expositie is voor het publiek op werkdagen vrij toegankelijk van 8.30 tot 17.00 uur.

Jacqueline van der Venne heeft publiciteit c.q. grafische vormgeving gestudeerd. In 1987 studeerde ze af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht en is sindsdien een aantal jaren werkzaam geweest als grafisch vormgever. Sinds 1982 heeft Jacqueline haar vrije werk zowel in Nederland als in het buitenland tentoongesteld.

Mensen centraal

Haar werk omvat fotografie, schilderijen op doek en tekeningen op papier, soms in combinatie met het gebruik van nieuwe media. Mensen in alle mogelijke aspecten staan centraal in haar werk, waarin ze op zoek gaat naar de ultieme vormen en kleuren om haar kunst levendig en dynamisch te maken. Schoonheid is de essentie van haar kunst en communicatie is haar belangrijkste thema.

Werk


Jacqueline over haar werk: “Mijn werk is heel kleurrijk, vol symbolen in de vorm van de maan, zonnen, liefde, sterren, vierkanten en bloemen. Het materiaal dat ik gebruik is gevarieerd en inspiratie komt overal vandaan. De tekeningen en schilderijen zijn meestal figuratief en net zoals in mijn foto’s spelen mensen een centrale rol. De kunst die ik maak is voor een reiziger met een open geest op weg naar de juiste vlakverdeling, lijn, geur en kleur, alsof men in een Japanse tuin of op een boot op de ultramarijn blauwe zee is.”

Uitspraken

Meest gelezen berichten