Nieuwe expositie in gerechtsgebouw Maastricht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Nieuwe expositie in gerechtsgebouw Maastricht
Maastricht, 08 februari 2016

Van 8 februari 2016 tot en met 24 maart 2016 exposeren 3 fotografen hun werken in de locatie Maastricht van rechtbank Limburg. Het zijn Denies Damians, Alef Starreveld en Frans van Bragt. De expositie is op werkdagen vrij toegankelijk van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Denies Damians

Het onbevangen kijken van de toeschouwer naar haar fotowerk, vindt kunstenaar Denies Damians erg belangrijk. Denies' fotowerk typeert zich doordat er helemaal geen gebruik is gemaakt van beelden van mensen, natuur of architectuur. Het zijn louter composities van voorwerpen, sommige zelfs gevonden op straat.
Met die composities wil zij graag verhalen vertellen. Een situatie neerzetten. Composities maken met voorwerpen die, zoals zij zelf zegt "dan een menselijk kantje krijgen door hoe ze in het kader staan en hoe deze materialen met elkaar 'spreken'."
Wat verder opvalt is de cirkel. Het gebruik van het ronde, het gesloten geheel, vormt voor haar een essentiële vorm. Zie ook de website van Denies Damians: http://deniesdamiaens.exto.nl

Alef Starreveld

De fotografische werkelijkheid van Alef Starreveld is magie. Hierin vermengen techniek, landschap en ruimte zich met verwondering. Samen leiden ze tot magisch realistische beeldcomposities, die rust en bezinning uitstralen. Deze vormen die link naar een diepere laag, waarin menselijke thema's als verdriet, eenzaamheid, groei, verval en hoop een grote rol spelen.
De oorsprong van zijn werk ligt in zijn jeugd in een Noord-Hollands arbeidersgezin. De dagelijkse realiteit van hard werken, grote sociale verschillen en conflicten, ook binnen het gezin, werd daar verlicht door vertelkunst en klassieke muziek, aldus Alef.
Meer informatie op www.alefstarreveld.nl

Frans van Bragt

Als fotograaf wordt Frans van Bragt meer getriggerd door vormen en kleuren dan door een beeld als geheel. Vormen en kleuren vertellen een verhaal, en is waar het hem om gaat, dat is waardoor een foto blijft hangen in het geheugen van de kijker.
De focus van zijn fotografie ligt op architectuur en landschap. Architectuurfotografie is een weerslag van de manier waarop de mens zich uitdrukt. In tegenstelling tot andere vormen van uitdrukken, zoals kranten en tijdschriften, heeft architectuur een meer blijvend karakter waardoor ook vele jaren later de tijdgeest nog zichtbaar is.
Landschapsfotografie toont de rest van onze omgeving zonder of (steeds vaker) met onze invloeden daarop.
Bezoek ook www.ArFU.nl en de expositiewebsite Maastricht.ArFU.nl

Uitspraken

Meest gelezen berichten