Nieuwe expositie in gerechtsgebouw Maastricht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Nieuwe expositie in gerechtsgebouw Maastricht
Maastricht, 30 december 2015

In het atrium van het gerechtsgebouw in Maastricht is een nieuwe expositie ingericht. Drie beeldend kunstenaars, te weten Jelske Camps-Smolders,  Loes Oosterveen en Jeroen Staal, hebben een bloemlezing uit hun werk tentoongesteld.

Jelske Camps-Smolders

De creaties van Jelske Camps-Smolders (1983) zijn, zoals zij het zelf omschrijft, "een expressie van een momentopname van mijn gevoel." Diversiteit aan culturen, bloemen, wijsheden en materialen zijn voor haar een belangrijke inspiratiebron. Belangrijke elementen die in haar werk terugkomen zijn reliëf, bestaande beelden, diverse materialen en dynamiek. Dit alles wordt in haar werk opgenomen en tot één geheel gemaakt, zodat het zorgt voor een verrassend element als je haar werken van dichtbij bekijkt. Meer informatie www.jelskesmolders.nl

Loes Oosterveen

De werken van Loes Oosterveen (1959) zijn zeer divers te noemen. Dat zie je ook terug in de keuze die zij maakte voor deze expositie. Van vrolijke kleuren springt ze gemakkelijk over naar meer aardse tinten, van fantasiedieren naar landschappen. Loes heeft zich onder andere gespecialiseerd in de zogenaamde 'afplaktechniek'. Een techniek waarbij delen van het schilderij afgeplakt worden. Door verschillende transparante kleuren over elkaar heen te gebruiken, ontstaan nieuwe kleuren en vormen. Meer lezen over het werk op www.loesoosterveen.exto.nl.

Jeroen Staal

Ieder schilderij van Jeroen Staal (1968) heeft zijn eigen verhaal. Een verhaal dat zijn oorsprong vindt in een idee, foto, schets of een door hem waargenomen gebeurtenis. De voorliefde van Jeroen om met tegenstellingen en dramatische belichting te werken, komt sterk tot uiting in zijn werken. Delen daarvan zijn figuratief, andere stukken kunnen abstract zijn, patronen, ritmes of een sterk licht/donker contrast hebben. Daardoor krijgen zijn werken vaak meerdere (kijk)lagen die al dan niet op een logische manier in elkaar overlopen. Zie ook www.jeroenstaal.nl.

De expositie is op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur vrij toegankelijk en duurt nog tot 5 februari 2016.

Uitspraken

Meest gelezen berichten