Geldboete voor ongeval in het verkeer door onoplettendheid

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Geldboete voor ongeval in het verkeer door onoplettendheid
Roermond, 01 november 2016

De rechtbank heeft vandaag een 47-jarige man uit Haps veroordeeld tot een geldboete van € 750 voor het veroorzaken van gevaar op de weg door onoplettendheid.

Botsing met stilstaande auto’s

Verdachte reed op de Rijksweg A73 ter hoogte van Horst en is met circa 130 km/u, de toegestane maximumsnelheid, tegen één van de twee stilstaande auto’s gebotst die achter elkaar stil stonden op de linker rijstrook als gevolg van een eerder ongeluk. Door deze botsing is de stilstaande auto naar voren geduwd en zijn twee personen door de auto geraakt. Eén van die personen is als gevolg van het letsel ontstaan bij de botsing overleden.

Oordeel van de rechtbank

De rechtbank moet bij dit oordeel de fatale en trieste gevolgen voor het dodelijk slachtoffer en zijn nabestaanden buiten beschouwing laten. De rechtbank vindt niet bewezen dat verdachte schuldig is aan aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag. Niet kan worden bewezen dat verdachte behalve onoplettendheid, ook andere verkeersfouten heeft begaan. De rechtbank vindt wel dat verdachte daarmee gevaar op de weg heeft veroorzaakt (overtreding van artikel 5 WVW 1994) en veroordeelt verdachte tot straf die gebruikelijk is voor dit strafbare feit: een geldboete van €750,-.

Uitspraken

Meest gelezen berichten