Gevangenisstraf van 6 jaar voor woningoverval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Gevangenisstraf van 6 jaar voor woningoverval
Maastricht, 23 november 2015

Rechtbank Limburg heeft vandaag een 49-jarige man uit Eindhoven veroordeeld voor een woningoverval op 12 februari 2015 in Velden. Er waren op dat moment twee mensen thuis. Tegen één van hen is fors geweld gebruikt. Bij de overval deden de daders zich voor als leden van een speciale eenheid van de politie. Hun vermomming was zo levensecht dat zelfs de politieagenten die op de melding afkwamen, aanvankelijk dachten dat de daders collega’s van hun waren. In totaal werd bij deze woningoverval € 9.000,- buit gemaakt.

Hogere straf dan geëist

De rechtbank heeft aan de verdachte een gevangenisstraf opgelegd voor de duur van 6 jaren. Dit is een hogere straf dan door de officier van justitie is geëist. Zij vroeg om een gevangenisstraf van 5 jaar.
Van doorslaggevend belang hierbij was het planmatige, berekenende en geraffineerde van de overval. Ook heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat aan verdachte eerder lange gevangenisstraffen waren opgelegd. Hij was pas enkele maanden op vrije voeten en had net een gevangenisstraf van 9 jaar uitgezeten.

Vergoeding slachtoffers

Ook heeft de rechtbank aan de slachtoffers van de woningoverval schadevergoedingen toegekend van ruim € 3.900,- en € 2.000,-.


Uitspraken: ECLI:NL:RBLIM:2015:9799

Uitspraken

Meest gelezen berichten