Gevangenisstraf voor misbruik stiefdochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Gevangenisstraf voor misbruik stiefdochter
Roermond, 12 december 2017

Een 32-jarige man uit Reuver krijgt een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor het seksueel misbruiken van zijn stiefdochter, zo besliste de rechtbank Limburg vandaag. Het meisje, destijds 11 jaar oud, was de dochter van zijn toenmalige echtgenote.

Betrouwbaarheid

De verdachte heeft het misbruik steeds ontkend. De rechtbank acht de verklaring van het slachtoffer echter geloofwaardig. Het meisje heeft namelijk specifiek en gedetailleerd verklaard welke seksuele handelingen de verdachte bij haar heeft verricht. Daarnaast heeft zij in detail verklaard over waar en hoe de seksuele handelingen hebben plaatsgevonden. Deze verklaringen vinden steun in andere getuigenverklaringen, waaronder verklaringen van twee kennissen van de verdachte tegen wie hij de vrees uitte een lange gevangenisstraf te krijgen voor “ondeugendheden” met zijn stiefdochter.

Vrijspraak

De rechtbank acht niet wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte zijn toenmalige echtgenote heeft bedreigd. Hiervoor is er alleen de aangifte van het slachtoffer en geen bewijs dat die aangifte ondersteunt.

De rechtbank heeft het openbaar ministerie niet-ontvankelijk verklaard ten aanzien van de verkrachting van zijn toenmalige echtgenote nu dit feit is geseponeerd vanwege het ontbreken van voldoende wettig bewijs.

Gevangenisstraf

De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor wat hij heeft gedaan. Gelet ook op de ernst van het strafbare feit legt de rechtbank de verdachte een gevangenisstraf van 36 maanden op. Hiervan zijn 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. De verdachte moet zich aan enkele bijzondere voorwaarden houden, waaronder een contact- en locatieverbod. Daarnaast moet de verdachte aan het slachtoffer een schadevergoeding betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten