Gevangenisstraf voor neerschieten portier coffeeshop

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Gevangenisstraf voor neerschieten portier coffeeshop
Maastricht, 10 maart 2015

De rechtbank Limburg heeft vandaag een 35-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar voor poging tot doodslag.

Op 24 januari 2014 vond in een coffeeshop in Heerlen een schietpartij plaats waarbij de portier, een aspirant-lid van de Hells Angels, werd neergeschoten. Het slachtoffer werd twee keer in zijn been geraakt. De verdachte heeft verklaard dat hij heeft geschoten omdat hij enkele weken daarvoor ernstig was mishandeld door drie andere leden van de Angels en hij zich ernstig bedreigd voelde.

De rechtbank vindt een poging tot moord niet bewezen, maar veroordeelt verdachte wel wegens poging doodslag. De wijze waarop verdachte voor zichzelf heeft willen opkomen, duidt op wraak en het recht in eigen handen nemen. Verdachte is de confrontatie aangegaan in een openbare gelegenheid, midden in een woonwijk, en heeft daarbij minstens zeven maal geschoten. De schietpartij heeft de nodige tijd geduurd en heeft op de aanwezige getuigen grote indruk gemaakt. Nadat het slachtoffer tweemaal in zijn been was geraakt en weerloos in de coffeeshop op de grond lag heeft verdachte het slachtoffer nog meermaals geslagen en geschopt en het pistool van dichtbij op hem gericht onder uiting van doodsdreigementen. Daarna heeft hij nog een keer in de richting van het slachtoffer geschoten met een groot risico dat hij het slachtoffer dodelijk zou treffen. Dit getuigt van een ernstige mate van gewelddadigheid en meedogenloosheid.

Verdachte is eerder zowel in België als in Nederland veroordeeld wegens geweldsdelicten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten