Gevangenisstraf voor poging doodslag op collega

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Gevangenisstraf voor poging doodslag op collega
Maastricht, 01 augustus 2017

De rechtbank in Maastricht heeft vandaag een 35-jarige man veroordeeld tot 36 maanden gevangenisstraf, waarvan 18 maanden voorwaardelijk, voor een poging tot doodslag op een collega.

Wat is er gebeurd?

De man werkte als glazenwasser toen hij met zijn collega een woordenwisseling kreeg. Na deze woordenwisseling heeft de man zijn collega 2 keer met een stalen stok geslagen, waarbij hij de tweede keer de punt van de stok als het ware stootte tegen het hoofd van het slachtoffer dat op de grond lag. Het slachtoffer heeft hierdoor ernstig letsel aan zijn hoofd opgelopen. Er was o.a. sprake van een schedelbreuk.

Voorwaardelijke opzet

Ook al kan niet gezegd worden dat de verdachte uit was op de dood van het slachtoffer, heeft hij door met een stalen stok op het hoofd van zijn collega te slaan, de aanmerkelijke kans aanvaard dat het slachtoffer fataal letsel zou oplopen. Dit wordt voorwaardelijk opzet genoemd.

Bijzondere voorwaarden

Deskundigen hebben de verdachte onderzocht en vastgesteld dat verdachte een probleem heeft met het reguleren van zijn agressie. Dat probleem hangt samen met zijn persoonlijkheidsproblematiek en volgens de deskundigen kan het feit de verdachte in verminderde mate worden toegerekend. Dat advies neemt de rechtbank over. De rechtbank vindt daarbij dat de verdachte behandeld moet worden voor zijn problemen. Ook, omdat hij al eerder is veroordeeld voor geweldsdelicten.

Betaling aan slachtoffer

Aan het slachtoffer moet de verdachte een schadevergoeding betalen van 3.868,08 euro. Dit bedrag bestaat uit materiële kosten en uit smartengeld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten