Gevangenisstraf voor poging tot explosie in Weert

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Gevangenisstraf voor poging tot explosie in Weert
Roermond, 08 juli 2015

De meervoudige strafkamer van rechtbank Limburg, locatie Roermond, heeft vandaag een 51-jarige Weertenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, voor het opzettelijk proberen een explosie in zijn appartement te veroorzaken. De man dreigde op 15 december vorig jaar zijn flat aan het Pius X-Hof op te blazen.

Dat de man de pitten van zijn gasfornuis nog maar net voor de komst van de brandweer had opengedraaid, vindt de rechtbank niet geloofwaardig. De man belde enkele uren daarvoor 112 en zei dat hij de gaskraan in zijn woning had opengedraaid. Toen hij na verloop van tijd werd meegenomen door de politie, bleek het gas inderdaad de woning in te stromen.
 
De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij een levensgevaarlijke situatie heeft gecreëerd, vooral ook voor de oudere medebewoners van het appartementencomplex. Dat gevaar heeft hij op de koop toe genomen. Voor hem telde enkel zijn eigen frustratie en het opnieuw verkrijgen van een plaats in een kliniek.
 
Omdat de man verminderd toerekeningsvatbaar is en geen strafblad heeft, legt de rechtbank een gevangenisstraf op van 24 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Hij wordt verplicht tot behandeling voor zijn alcoholverslaving in combinatie met beschermd wonen. Deze straf is lager dan de drie jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, die de officier van justitie eiste.


Uitspraken: ECLI:NL:RBLIM:2015:5748

Uitspraken

Meest gelezen berichten