Gevangenisstraffen van 18 en 20 jaar voor roofoverval met dodelijke afloop

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Gevangenisstraffen van 18 en 20 jaar voor roofoverval met dodelijke afloop
Maastricht, 12 september 2013

De rechtbank Limburg, locatie Maastricht, heeft vandaag een 46-jarige Hongaar en een 32-jarige Roemeen veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van respectievelijk 20 jaren en 18 jaren voor het medeplegen van een gekwalificeerde doodslag op een 98-jarige vrouw.

De dood van de vrouw is het gevolg van geweld dat haar is aangedaan door één of beide verdachten. De pleger(s) van het geweld hebben ook het voorwaardelijk opzet op de dood van de vrouw gehad. Gelet op de nauwe en bewuste samenwerking worden beide verdachten, als zij al niet het geweld gezamenlijk gepleegd hebben, gezien als medepleger van het dodelijke geweld. Het geweld was bedoeld om de diefstal die verdachten wilde plegen in de woning van het slachtoffer te faciliteren en te maskeren.  

Naast de gevangenisstraf moeten de verdachten ook de gevorderde schade aan de nabestaanden van het slachtoffer betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten