IJssalon Wijlre mag voorlopig open blijven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > IJssalon Wijlre mag voorlopig open blijven
Roermond, 14 januari 2016

De voorzieningenrechter heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak over een IJssalon in Wijlre. De uitkomst is dat de ijssalon voorlopig open mag blijven.

Geschil

De zaak gaat over het besluit van de burgemeester van Gulpen-Wittem dat de ijssalon moet worden gesloten na verschillende klachten van omwonenden. De ijssalon beschikt niet over een exploitatievergunning en kan die ook niet krijgen wegens strijd met het bestemmingsplan. De exploitant maakt daar bezwaar tegen en vraagt de voorzieningenrechter de beslissing te schorsen, zodat de ijssalon voorlopig geopend kan blijven.

Belangen

De voorzieningenrechter vindt van belang dat er inmiddels een nieuw bestemmingsplan is vastgesteld op basis waarvan zeer waarschijnlijk een exploitatievergunning kan worden afgegeven. Ook zou sluiting tot het faillissement van de ijssalon kunnen leiden.
Aan de andere kant wegen ook de belangen van omwonenden mee en het feit dat de ijssalon al sinds 2012 zonder de benodigde vergunningen in Wijlre is gevestigd. De ijssalonhouder heeft echter toegezegd dat hij de openingstijden voorlopig – totdat een beslissing op bezwaar is genomen – zal beperken.

Oordeel voorzieningenrechter

Rekening houdend met die toezegging oordeelt de voorzieningenrechter dat de ijssalon voorlopig open mag blijven. De gemeente moet controleren of men zich aan de gemaakte afspraken houdt. Als dat niet gebeurt, kan de ijssalon alsnog door de burgemeester worden gesloten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten