Inhoudelijke behandeling 'Valkenburgse zaak'

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Inhoudelijke behandeling 'Valkenburgse zaak'
Maastricht, 12 juni 2015

Donderdag 18 juni 2015 staat vanaf 09.30 uur de inhoudelijke behandeling gepland van de zaak rondom het in een hotelkamer in Valkenburg aangetroffen minderjarige meisje. De zitting vindt plaats bij de rechtbank Limburg, locatie Maastricht.

Wat gebeurt er op de zitting van 18 juni a.s.?

De rechtbank is van plan deze zaak inhoudelijk te behandelen. Dat betekent dat de rechtbank het dossier zal bespreken en ook de persoonlijke omstandigheden van verdachte. De officier van justitie zal haar  eis bekend maken en de advocaat van de verdachte zal zijn pleidooi houden. Ook het minderjarige slachtoffer zal in de gelegenheid worden gesteld haar verzoek om schadevergoeding toe te lichten en gebruik te maken van het spreekrecht. 

De zitting vindt in het openbaar plaats.

Wanneer wordt uitspraak gedaan in deze zaak?

De rechtbank zal naar verwachting 14 dagen na de zitting uitspraak doen, dus op donderdag 2 juli 2015 om 13.30 uur.
Aanvulling: op de zitting van 18 juni is besloten dat het tijdstip van de uitspraak wijzigt. Op 2 juli wordt, in tegenstelling tot eerdere berichten, om 10.00 uur uitspraak gedaan.

Informatie voor de pers

L1 verzorgt de pouleregeling voor alle audiovisuele media. Voor afname van beeld- en/of geluidsmateriaal kunt u tot een dag voor de zitting contact opnemen met de productieafdeling van L1 via telefoonnummer 043-8506140.

Uitspraken

Meest gelezen berichten