Inhoudelijke behandeling zaak Papillon op 7 juli 2016

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Inhoudelijke behandeling zaak Papillon op 7 juli 2016
Maastricht, 05 juli 2016

Donderdag 7 juli 2016 begint om 9.00 uur de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de moeder van Papillon. De zitting vindt plaats bij de rechtbank Limburg, locatie Maastricht.

Wat is de aard van de zitting van 7 juli?

De zaak wordt inhoudelijk behandeld. De rechtbank gaat de inhoud van het procesdossier en de persoonlijke omstandigheden van verdachte bespreken. Daarna formuleert de officier van justitie de strafeis en zal de advocaat van verdachte hierop reageren.

Op een vorige zitting heeft de advocaat van verdachte verzocht de zaak voor een gedeelte achter gesloten deuren te behandelen. De rechtbank neemt daar donderdag een beslissing over.

Van welk strafbaar feit verdenkt het OM de verdachte?

De moeder wordt verdacht van het om het leven brengen van haar zoontje. Papillon werd in maart vorig jaar dood aangetroffen in een flat in de Heerlense wijk Zeswegen.

Is de verdachte aanwezig tijdens de zitting?

Dat is op dit moment nog onbekend. De verdachte mag zich laten vertegenwoordigen door haar raadsman.

Komen de nabestaanden aan het woord?

Slachtoffers en nabestaanden hebben spreekrecht. Eén van de nabestaanden heeft aangekondigd gebruik te willen maken van zijn spreekrecht.

Wanneer vindt de uitspraak plaats?

De rechtbank wil in deze zaak op vrijdag 15 juli 2016 uitspraak doen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten