Intersport mag megastore vestigen op bedrijventerrein Gardenz in Geleen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Intersport mag megastore vestigen op bedrijventerrein Gardenz in Geleen
Roermond, 11 juli 2017

De rechtbank heeft vandaag groen licht gegeven voor de vestiging van een Intersport megastore op bedrijventerrein Gardenz in Geleen. Een grote groep winkeliers uit Sittard-Geleen en 2 vastgoedeigenaren stelden beroep in tegen de komst van de nieuwe Intersport megastore. Zij zijn het oneens met de tijdelijke omgevingsvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen aan het bedrijf verleende. Deze omgevingsvergunning geeft Intersport de mogelijkheid maximaal 5 jaar af te wijken van het bestemmingsplan, dat alleen winkels in woninginrichting, doe-het-zelf en tuincentra op het bedrijventerrein toestaat.

Wie zijn belanghebbenden in deze zaak?

De rechtbank oordeelt in de eerste plaats dat de beide vastgoedeigenaren geen belanghebbende zijn in de procedure. Reden daarvoor is dat zij niet rechtstreeks in hun belangen worden getroffen door het verlenen van de omgevingsvergunning. De verhuurbaarheid van hun panden wordt door de verlening van de omgevingsvergunning niet nadelig beïnvloed. Die panden kunnen namelijk voor allerlei detailhandelsactiviteiten, niet alleen voor sportzaken, worden verhuurd. Ook het merendeel van de winkeliers Sittard-Geleen zijn geen belanghebbende, omdat ook hun belangen niet direct door de verleende vergunning worden geraakt. Dit is anders voor 3 sportzaken uit Sittard-Geleen, die een concurrerende onderneming hebben.

Bezwaren van belanghebbenden ongegrond

De rechtbank vindt dat het college de bezwaren van die 3 sportwinkels terecht ongegrond heeft verklaard. Het project ligt namelijk binnen de bebouwde kom van Lindenheuvel en daarom was een vrijstelling voor de tijdelijke verkoop van sportartikelen toegestaan. De rechtbank is het daarnaast eens met het college dat door het verlenen van de vergunning het ondernemersklimaat niet onaanvaardbaar zal worden aangetast door een stijging van leegstand. Er is weliswaar sprake van behoorlijke leegstand in de omgeving, maar uit onderzoek blijkt dat er regionaal toch marktruimte is voor een sportwinkel van deze omvang. Het college mocht de omgevingsvergunning dan ook verlenen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten