Lozing van pyrazolen opnieuw voor de bestuursrechter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Lozing van pyrazolen opnieuw voor de bestuursrechter
Roermond, 03 juli 2017

Op 6 juli a.s. behandelt de meervoudige kamer voor bestuursrechtzaken de beroepen tegen de besluiten van het waterschap om vergunning te verlenen voor het lozen van pyrazoolhoudend afvalwater in de Ur, een zijtak van de Maas, in Stein. Verder komen tijdens de zitting op 6 juli aan de orde de beroepen tegen het besluit van het waterschap om in 2015 een last onder dwangsom op te leggen van 50.000 euro per overtreding.

Achtergrond

In 2015 hebben de waterleidingbedrijven enige tijd de inname van drinkwater uit de Maas gestaakt omdat daarin een stof genaamd pyrazool was aangetroffen. Die stof bleek afkomstig te zijn van lozing van afvalwater door de zuiveringsinstallatie van het Chemelot-terrein. Dit is toen voor het Waterschap Roer en Overmaas aanleiding geweest om een last onder dwangsom op te leggen. Later heeft het waterschap alsnog vergunning verleend voor lozing van pyrazolen in zeer lage concentraties.

De beroepen zijn ingesteld door de waterleidingsbedrijven omdat zij de vergunning te soepel vinden in verband met de veiligheid van het drinkwater, terwijl ook de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de lozing beroep hebben ingesteld omdat zij de vergunning en de opgelegde last juist onnodig streng vinden.

Zitting

De zitting vindt plaats op donderdag 6 juli vanaf 10.00 uur bij de rechtbank in Roermond.

Uitspraken

Meest gelezen berichten