Man veroordeeld voor dodelijk ongeluk in Siebengewald

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Man veroordeeld voor dodelijk ongeluk in Siebengewald
Roermond, 30 juni 2017

De rechtbank Limburg acht een 76-jarige man uit Afferden schuldig aan het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op 15 mei 2016 in Siebengewald. De man reed toen met zijn tractor over de Beltweg in die plaats. Hij sloeg linksaf naar een akker, waarbij hij een motorrijder over het hoofd zag. De motorrijder overleed later in het ziekenhuis.

Geen goed zicht

De rechtbank is van oordeel dat de man geen goed zicht had op het weggedeelte linksachter en –naast zijn tractor, doordat hij zijn linker buitenspiegel niet goed had afgesteld. Deze spiegel stond te veel naar beneden gericht. Hierdoor zag de man de motorrijder, die hem aan het inhalen was, niet aankomen.

Voor het slachtoffer en diens nabestaanden is het een zaak met dramatische afloop, maar ook de bestuurder van de tractor, zo bleek tijdens de zitting, gaat zeer gebukt onder het feit dat hij een dodelijk ongeval heeft veroorzaakt. Hij heeft veel spijt van wat er is gebeurd. Met zijn leeftijd van 76 jaar is de man niet eerder veroordeeld voor verkeersdelicten.

Taakstraf en rijontzegging

Rekeninghoudend met deze feiten en omstandigheden legt de rechtbank de man een taakstraf op van 240 uur, waarvan 180 uur voorwaardelijk. Verder krijgt de man een ontzegging van de rijbevoegdheid van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Tot slot moet hij de nabestaanden de begrafeniskosten vergoeden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten