WOZ bezwaarmakers moeten alsnog worden gehoord

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > WOZ bezwaarmakers moeten alsnog worden gehoord
Roermond, 29 september 2017

De Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen Limburg (BsGW) moet zo’n 200 bezwaarmakers alsnog gaan horen, zo besliste de meervoudige kamer van de rechtbank Limburg vandaag.

De rechtbank deed mondeling uitspraak in een cluster van ongeveer 200 belastingzaken over de WOZ-waarde 2017. In alle zaken speelde dezelfde discussie: handelde de BsGW onzorgvuldig door de bezwaarmakers niet te horen? De gemachtigde van betrokkenen had gevraagd om te worden gehoord en stelde zich op het standpunt dat de BsGW de hoorzittingen op een zodanig korte termijn wilde plannen dat horen feitelijk onmogelijk werd. Ook weigerde BsGW over een andere wijze van horen in overleg te treden. De rechtbank onderschrijft dit standpunt en acht de handelwijze van BsGW in strijd met dat wat van een redelijk en zorgvuldig handelend bestuursorgaan mag worden verwacht. De rechtbank vernietigt de besluiten en de BsGW moet alsnog gaan horen en nieuwe besluiten nemen.

De rechtbank heeft nu 2 weken de tijd om deze mondelinge uitspraak op papier vast te leggen. Publicatie vindt plaats na dat op papier vastleggen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten