Nieuwe expositie gerechtsgebouw Maastricht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Nieuwe expositie gerechtsgebouw Maastricht
Maastricht, 05 januari 2015

In het atrium van het gerechtsgebouw in Maastricht exposeren in de maanden januari en februari 2015 twee kunstenaars: Aaf Woldinga en Jikke Ligteringen.

Aaf Woldinga

Aaf heeft zich op de Kunstacademie toegelegd op tekenen en schilderen. Na een periode waarin zij weinig aandacht kon geven aan haar beeldende werk, door gezin en andere activiteiten, heeft zij dit een aantal jaren geleden weer opgepakt. Ze raakte al snel gefascineerd door de mogelijkheden van digitale beeldbewerking: zo komt haar nieuwe werk tot stand. Met behulp van eigen fotomateriaal wordt een basis gelegd, waarmee het creatieve proces start. Het resultaat wordt in de regel geprint met K3-inkt op fine art papier. De oplage is sterk gelimiteerd.
Inhoudelijk is zij gefocust op veranderingsprocessen; door tijd, perceptie of een bepaalde gemoedstoestand. Aaf exposeert haar werk in binnen- en buitenland en heeft daarmee ook prijzen gewonnen. Zij woont en werkt in Doorwerth.

Jikke Ligteringen

De in Duitsland woonachtige kunstenares Jikke Ligteringen (Rotterdam, 1974) concentreert zich met name op conceptuele kunst. Afgezien van de werken op het doek zijn ook veel vergankelijke werken ontstaan die slechts een korte periode zichtbaar waren. Enige werken en performances zijn met video of still-images bewaard gebleven.
Bij Ligteringen gaat het om het creëren van een eigen werkelijkheid. Te zien zijn vaak landschappen zonder mensen of enkel nog resten van een civilisatie. De afbeeldingen en ensceneringen hebben vaak een sprookjesachtig, vervreemdend en geheimzinnig karakter. Het lijkt alsof hier de tijd stilstaat. 

In het gerechtsgebouw te Maastricht zijn enkele schilderwerken uit de periode 2011-2012 van Ligteringen te bewonderen.

Meer info op: http://jikke-ligteringen.com

Bezoek exposities

De toegang naar de expositie is gratis. Zie de openingstijden en het adres.

Meest gelezen berichten