Onbevredigende vrijspraak na dollemansrit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Onbevredigende vrijspraak na dollemansrit
Maastricht, 03 november 2015

De meervoudige strafkamer van de rechtbank Limburg, locatie Maastricht, heeft vandaag een verdachte vrijgesproken van de poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan acht agenten.

Op 30 maart 2015 heeft verdachte geprobeerd met zijn auto te ontsnappen aan de politie. Na een dollemansrit door Heerlen, Landgraaf en Voerendaal, reed verdachte een beek in en kon de politie hem aanhouden.
 
Volgens het Openbaar Ministerie heeft verdachte tijdens die rit geprobeerd acht agenten zwaar lichamelijk letsel toe te brengen door op hen in te rijden.
 
De rechtbank heeft verdachte hiervan vrijgesproken: hij heeft allerlei verkeersovertredingen begaan en zijn rijgedrag was bedreigend, maar er is geen bewijs dat de agenten zwaar gewond konden raken en dat hij de agenten daadwerkelijk wilde verwonden. De rechtbank heeft hem niet kunnen veroordelen voor de vele verkeersovertredingen en zijn bedreigend rijgedrag, omdat dat niet aan verdachte ten laste was gelegd.
 
Uitspraken: ECLI:NL:RBLIM:2015:9262

Uitspraken

Meest gelezen berichten