Onvoorwaardelijke gevangenisstraffen en geldboetes in ‘Bandidos-zaak’

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Onvoorwaardelijke gevangenisstraffen en geldboetes in ‘Bandidos-zaak’
Maastricht, 21 juli 2014

De rechtbank Limburg heeft vandaag uitspraak gedaan in een strafzaak tegen vijf verdachten, van wie vier lid zijn van de motorclub Bandidos.

De verdachten zijn allen veroordeeld voor het bezit van wapens, in sommige gevallen in combinatie met (bijbehorende) munitie. De opgelegde straffen variëren van onvoorwaardelijke gevangenisstraffen tot geldboetes. Twee verdachten, de 50-jarige H.R. uit Nieuwstadt en de 50-jarige K.V. uit Geleen, zijn, naast het bezit van wapens, schuldig bevonden aan het bezit van soft- en harddrugs. H.R. kreeg een gevangenisstraf van 10 maanden opgelegd en K.V. 5 maanden.

De straffen zijn in de meeste gevallen fors lager dan de eis van de officier van justitie, omdat de verdachten zijn vrijgesproken van het bezit van de wapens en munitie die verstopt waren op een perceel in Geleen, dat door de officier van justitie werd aangeduid als "het clubhuis van de Bandidos". De rechtbank acht niet bewezen dat de verdachten wisten dat deze wapens en munitie op het terrein verstopt waren. Het feit dat vier verdachten lid waren van de Bandidos maakt dat niet anders, aldus de rechtbank.

Uitspraken

Meest gelezen berichten