Opgepakte verdachten politieactie motorclubs langer vast

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Opgepakte verdachten politieactie motorclubs langer vast
Maastricht, 12 juni 2015

Vandaag heeft de raadkamer gevangenhouding geoordeeld over de verlenging van de voorlopige hechtenis van de 17 verdachten die op 27 mei 2015 zijn aangehouden in het kader van een grote politieactie.

Beslissing raadkamer gevangenhouding

De officier van justitie heeft gevorderd dat alle verdachten 30 dagen langer vast blijven zitten. De raadkamer gevangenhouding, bestaande uit drie rechters, heeft dit ten aanzien van alle verdachten toegewezen. De raadkamer is van oordeel dat er ernstige bezwaren zijn en dat er gronden zijn die het voortduren van de voorlopige hechtenis rechtvaardigen.
 
Voor alle verdachten geldt dat de aan hen opgelegde beperkingen voorlopig blijven voortduren.

Hoe gaat de zaak nu verder?

Indien het Openbaar Ministerie van mening is dat de verdachten na verloop van deze 30 dagen nog langer in voorarrest dienen te verblijven, moet dit opnieuw voorgelegd worden aan de raadkamer gevangenhouding. Voordat de maximale tijd dat de verdachten in voorarrest mogen zitten verstrijkt, komen de zaken op zitting. Dit zal dan waarschijnlijk een pro-forma zitting zijn; een zitting waarbij de zaken nog niet inhoudelijk behandeld worden.
Een definitieve zittingsdatum is op dit moment nog niet bekend.

Uitspraken

Meest gelezen berichten