Plaatsing in psychiatrisch ziekenhuis voor ernstig beschadigen monument

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Plaatsing in psychiatrisch ziekenhuis voor ernstig beschadigen monument
Maastricht, 13 december 2013

De rechtbank Limburg heeft vandaag besloten dat de 43-jarige man die het monument ter nagedachtenis aan Nicky Verstappen ernstig heeft beschadigd in een psychiatrisch ziekenhuis dient te worden geplaatst.

Verdachte heeft zich opnieuw schuldig gemaakt aan het ernstig beschadigen van het monument ter nagedachtenis aan Nicky Verstappen. Dit, terwijl hij voor hetzelfde feit in 2009 is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden.

Verdachte is onderzocht door een psycholoog en een psychiater. Beiden hebben geconcludeerd dat hij het feit heeft gepleegd onder invloed van een ernstige psychische stoornis. Om die reden is de rechtbank van oordeel dat verdachte niet strafbaar is en dient te worden ontslagen van alle rechtsvervolging. Wel dient verdachte, ter bescherming van de samenleving én zichzelf, te worden geplaatst in een psychiatrisch ziekenhuis.

Uitspraken

Meest gelezen berichten