Rechtszaak loodsmoord Maastricht geschorst voor nader onderzoek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Rechtszaak loodsmoord Maastricht geschorst voor nader onderzoek
Maastricht, 21 maart 2014

De rechtbank Limburg, locatie Maastricht, heeft vanochtend het onderzoek ter terechtzitting in de rechtszaak van de moord op Guido Kosterman (25) uit Wijk bij Duurstede geschorst tot eind mei 2014.

De rechtbank verzoekt het Openbaar Miniserie om het alternatief scenario, dat niet de 27-jarige A.T.C. uit Wijk bij Duurstede, maar andere personen Kosterman hebben vermoord, te onderzoeken. Daarnaast heeft de rechtbank het OM verzocht nog een aantal onderzoeksvragen te beantwoorden.

Het lichaam van de 25-jarige Kosterman werd op 17 december 2012 gevonden in een loods in Maastricht. De verdachte ontkent dat hij Kosterman heeft vermoord en daarna het lichaam in brand heeft gestoken. Hij heeft verklaard dat anderen dat hebben gedaan.

Naar aanleiding van het onderzoek op de zitting heeft de rechtbank ook een aantal onderzoeksvragen. De rechtbank heeft het Openbaar Ministerie verzocht deze vragen eveneens te beantwoorden.
Het gaat om de volgende vragen:
1. Nader onderzoek naar de brandlucht die bij het onderzoek aan de handen van verdachte is geroken.
2.  Nader (sporen)onderzoek van twee tiewraps, die in de loods zijn gevonden.
3. Nader onderzoek met betrekking tot de vraag of een stoffelijk overschot nog menselijk vet kan verliezen nadat dit in brand is gestoken.
4. Een melding, die een buurtbewoner op 7 of 8 december 2012 heeft gedaan, toevoegen aan het dossier.

De terechtzitting van eind mei 2014 zal een zogenaamde pro-formazitting zijn, bedoeld om de stand van zaken op dat moment te bekijken. Op welk moment het onderzoek zal worden afgerond en de uitspraak zal plaatsvinden, is nu nog niet bekend.

Uitspraken

Meest gelezen berichten