Saunaclub YinYang mag open blijven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Saunaclub YinYang mag open blijven
Roermond, 29 maart 2017

De bestuursrechter in Roermond heeft vandaag besloten dat zowel Saunaclub YinYang in Roermond als de Roerdalhoeve in Melick open mogen blijven. Beide oordelen zijn een voorlopig oordeel van de voorzieningenrechter in afwachting van de bezwaarprocedure bij de gemeentes.

Saunaclub YinYang

De burgemeester van Roermond was van plan om de saunaclub voor twaalf maanden te sluiten vanwege drugshandel. De voorzieningenrechter geeft de burgemeester ongelijk. Het is de burgemeester daarom niet toegestaan om de saunaclub te sluiten vanwege de aangetroffen harddrugs. In totaal is 6,92 gram harddrugs gevonden. Deze drugs bevond zich vooral in de lockers van bezoekers. De voorzieningenrechter vindt het aannemelijk dat de bezoekers deze drugs hadden meegenomen voor eigen gebruik. Omdat geen sprake is van handel in verdovende middelen, is de burgemeester niet bevoegd om het pand te sluiten.

Roerdalhoeve

In de bedrijfswoning bij de Roerdalhoeve heeft de politie 41 xtc-pillen gevonden in het vest van de beheerder. Vanwege de grote hoeveelheid harddrugs is het aannemelijk dat deze bestemd zijn voor de handel. Daarom mag de bedrijfswoning worden gesloten. De bedrijfswoning en de Roerdalhoeve zijn twee aparte gebouwen met een eigen functie en een eigen ingang. De beheerder van de Roerdalhoeve woont in de bedrijfswoning, maar voor de bedrijfsvoering is dit niet persé nodig. De ruimte waar de xtc-pillen zijn gevonden is niet in gebruik als receptie, maar is onderdeel van de woning. Omdat in de Roerdalhoeve zelf geen verdovende middelen zijn gevonden en er geen verdere aanwijzingen zijn voor drugshandel, mag de burgemeester niet óók het pension sluiten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten