Sluiting Hotelboerderij Roerdalhoeve Melick onterecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Sluiting Hotelboerderij Roerdalhoeve Melick onterecht
Roermond, 25 oktober 2017

De sluiting van de Roerdalhoeve in Melick was onterecht, zo oordeelt de bestuursrechter in Roermond vandaag. Het pension werd in juni 2017 door de burgemeester (opnieuw) gesloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet nadat drugs werd aangetroffen in de bijbehorende woning. De eigenaar van het pand ging in beroep tegen die sluiting.

Aanleiding voor de sluiting

In de woning bij de Roerdalhoeve heeft de politie vorig jaar 41 xtc-pillen gevonden in het vest van de beheerder. Vanwege de grote hoeveelheid harddrugs is het aannemelijk dat deze bestemd zijn voor de handel. Daarom is destijds de woning gesloten.
In deze woning werd administratie van het pension bewaard en van daaruit konden – via internet toegankelijke - beelden worden bekeken van beveiligingscamera’s. Volgens de burgemeester mocht daarom, naast de woning, ook de Roerdalhoeve gesloten worden. De woning en de Roerdalhoeve zijn volgens de bestuursrechter echter twee aparte gebouwen met een eigen functie en een eigen ingang. De ruimte in de woning waar de xtc-pillen zijn gevonden is niet in gebruik als receptie van de Roerdalhoeve, maar is onderdeel van de woning. Omdat in de Roerdalhoeve zelf geen verdovende middelen zijn gevonden en er geen verdere aanwijzingen zijn voor drugshandel, mag de burgemeester niet óók hotelboerderij de Roerdalhoeve sluiten. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten