Solar Festival mag doorgaan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Solar Festival mag doorgaan
Roermond, 17 juli 2015

De voorzieningenrechter van de rechtbank heeft vanmiddag mondeling uitspraak gedaan over Solar. Omwonenden hadden gevraagd de vergunningen voor het evenement te schorsen. De rechter heeft dit verzoek afgewezen.

De belangrijkste vraag voor de rechter was: wat moet hier zwaarder wegen? Het belang van Solar en haar bezoekers? Of het belang van de bewoners van De Weerd?

Wat de rechter zwaar heeft laten wegen, is dat we nu kort voor het festival zitten. Er zijn kaarten verkocht en er zijn al veel kosten gemaakt. Toewijzing van het verzoek zou schrappen van het evenement betekenen. Daarnaast vindt de rechter belangrijk dat het niet evident is dat hier een vergunning is verleend, die niet verleend had mogen worden. Het is niet uitgesloten dat over de geluidhinder voor omwonenden nog zaken moeten worden uitgezocht, maar de rechter is van oordeel dat deze voorlopige voorzieningprocedure zich daar niet voor leent. Daarbij weegt de rechter mee dat verzoekers vorig jaar de kans hadden de zaak aan de rechter voor te leggen, maar hun zaak destijds hebben ingetrokken.

 

Uitspraken: ECLI:NL:RBLIM:2015:6432

Uitspraken

Meest gelezen berichten