Taakstraffen voor openlijke geweldpleging Sittard

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Taakstraffen voor openlijke geweldpleging Sittard
Maastricht, 10 februari 2014

De rechtbank Limburg heeft vandaag vier mannen veroordeeld voor openlijke geweldpleging op 16 oktober 2011 in Sittard. Na sluiting van het poppodium Fenix werden vier jongeren door meerdere verdachten aangevallen. Zij liepen daarbij letsel op, bij één jongere was het letsel ernstig. 

De rechtbank heeft niet vast kunnen stellen wie tijdens de vechtpartij precies wat gedaan heeft. Daarom heeft zij de twee meerderjarige verdachten vrijgesproken van de beschuldiging van poging doodslag. Alle vier de verdachten zijn wel veroordeeld voor openlijke geweldpleging.

Vanwege het lange tijdsverloop tussen het plegen van het feit en de berechting volstaat de rechtbank bij alle vier de verdachten tot het opleggen van taakstraffen. 

De meerderjarigen zijn veroordeeld tot een taakstraf voor de duur van 240 uren, subsidiair 120 dagen vervangende hechtenis waarvan de helft voorwaardelijk, met een proeftijd van 1 jaar.

De minderjarigen zijn vanwege hun geringere rol, het tijdsverloop en toepassing van jeugdrecht veroordeeld tot een werkstraf van 30 uren, subsidiair 5 dagen vervangende jeugddetentie, voorwaardelijk, met een proeftijd van 1 jaar.

Verder zijn ze veroordeeld tot het betalen van de schade die de slachtoffers hebben geleden.

Ten aanzien van een vijfde verdachte is het openbaar ministerie tijdens de inhoudelijke behandeling op 27 januari 2014 niet-ontvankelijk verklaard.

Uitspraken

Meest gelezen berichten