Themazitting 'Criminaliteit en Ondernemen' tijdens de Week van de Veiligheid

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Themazitting 'Criminaliteit en Ondernemen' tijdens de Week van de Veiligheid
Roermond, 02 oktober 2015

Veel mensen met een eigen bedrijf willen weten in hoeverre zij zichzelf mogen beschermen tegen criminaliteit. Over deze en andere vragen organiseren de rechtbank Limburg en het Openbaar Ministerie Limburg tijdens de Week van de Veiligheid een themazitting voor winkeliers. Deze vindt plaats op dinsdag 6 oktober 2015 om 18.30 uur bij de rechtbank Limburg, locatie Roermond.

Politierechter

Tijdens deze themazitting behandelt de politierechter een aantal strafzaken over criminaliteit tegen bedrijven. Op deze manier worden de aanwezige ondernemers in de gelegenheid gesteld deze zaken bij te wonen en na afloop met de rechter en de officier van Justitie in gesprek te gaan over de behandeling, het nut van aangifte doen en de werkwijze van het OM en de rechtbank

De rechter en officier van justitie zullen na elke zaak met de aanwezige ondernemers in gesprek gaan over hun aanpak en hun afwegingen. Welke afweging zouden de ondernemers maken? Wat zouden zij anders gedaan hebben? Denken zij vaker dat er een te lichte straf wordt uitgedeeld? Of juist niet? Dan is dit de gelegenheid voor hen om zelf te ervaren hoe een straf-zaak verloopt, hoe de strafmaat bepaald wordt en daar vragen over te stellen.
Ook rechtbankpresident Peter Pulles en hoofdofficier van Justitie Roger Bos zijn tijdens deze avond aanwezig.

Week van de Veiligheid

De Week van de Veiligheid heeft tot doelstelling om veilig ondernemen zo goed mogelijk onder de aandacht van het bedrijfsleven te brengen en ondernemers zoveel mogelijk te ondersteunen bij het treffen van maatregelen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten