Tuincentrum mag carnavalskleding voorlopig blijven verkopen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Tuincentrum mag carnavalskleding voorlopig blijven verkopen
Roermond, 26 januari 2017

De voorzieningenrechter heeft vandaag beslist dat het tuincentrum in Venlo de verkoop van carnavalskleding niet hoeft te staken.

Waar ging de zaak over?

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo vond dat de verkoop van carnavalsartikelen in strijd is met de regels uit het bestemmingsplan. Het college sommeerde het tuincentrum daarom, na klachten van concurrenten, die verkoop te beëindigen. Zo niet, moest het tuincentrum een dwangsom betalen die kon oplopen tot € 50.000,- . Het tuincentrum maakte daartegen bezwaar en vroeg de rechter om een voorlopige voorziening te treffen.

Gewijzigd standpunt college

Tijdens de bespreking van de zaak op zitting bleek dat het college niet meer achter zijn besluit staat. Volgens het college is het nooit de bedoeling geweest de verkoop van carnavalsartikelen te verbieden. Dit is per abuis zo in het bestemmingsplan terecht gekomen. Het college zal opnieuw naar de zaak gaan kijken. Voor de voorzieningenrechter is dit nieuwe standpunt aanleiding om het verzoek toe te wijzen. Het tuincentrum mag voorlopig doorgaan met de verkoop van carnavalsartikelen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten