Twee jaar cel voor bewust onthouden van zorg echtgenote en verduistering

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Twee jaar cel voor bewust onthouden van zorg echtgenote en verduistering
Roermond, 17 april 2013

De meervoudige strafkamer van rechtbank Limburg, locatie Roermond, heeft woensdag 17 april 2013 de 65-jarige G.S. zonder bekende woon- of verblijfplaats veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 2 jaar.

S. is veroordeeld voor twee strafbare feiten. De rechtbank acht wettig en overtuigend bewezen dat hij zijn echtgenote in de nacht van 1 op 2 juni 2009 zorg heeft onthouden ten gevolge waarvan zij is overleden. Volgens de rechtbank heeft hij haar opzettelijk in hulpeloze toestand op de keukenvloer achter gelaten. De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat zij als gevolg van het bewust onthouden van die zorg een helse lijdensweg heeft gehad en op een mensonterende manier is gestorven.

De rechtbank acht daarnaast bewezen dat hij tussen 5 maart en 29 juni 2010 een geldbedrag van € 410,- heeft verduisterd van het Regiment Huzaren Venlo.

Uitspraken

Meest gelezen berichten