Twee jaar cel voor poging overval McDonald's

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Twee jaar cel voor poging overval McDonald's
Maastricht, 19 februari 2013

De meervoudige strafkamer van rechtbank Limburg heeft vandaag 2 jaar gevangenisstraf opgelegd voor een poging overval op de McDonald's te Geleen.

Verdachte heeft op 3 november 2011 geprobeerd de McDonald’s te Geleen te overvallen. Hij droeg een sjaal met kijkgaten voor zijn gezicht en een muts met oorkleppen en was derhalve vermomd. Verdachte heeft twee van de aanwezige medewerkers bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Daarnaast heeft hij de medewerkers gesommeerd op de grond te gaan liggen. De situatie is voor de medewerkers van McDonald’s zeer bedreigend geweest. De verdachte heeft de slachtoffers in doodsangst gebracht en heeft door zijn handelen een grove inbreuk gemaakt op het gevoel van veiligheid van de slachtoffers.
Dit soort misdrijven roept niet alleen bij de slachtoffers, maar ook in de samenleving gevoelens van afschuw, angst en onveiligheid op. Juist dergelijke vormen van criminaliteit voeden het beeld van een steeds crimineler wordende samenleving. Het voorgaande rekent de rechtbank verdachte zwaar aan.

De rechtbank heeft bij de straftoemeting in aanmerking genomen dat verdachte blijkens een hem betreffend uittreksel uit het justitieel documentatieregister niet eerder voor soortgelijke feiten is veroordeeld. Ook houdt de rechtbank er rekening mee dat het in casu is gebleven tot een poging, wat er toe leidt dat een lagere straf wordt opgelegd dan bij een voltooide overval onder dezelfde omstandigheden.

De rechtbank acht een gevangenisstraf voor de duur van 2 jaren passend en geboden. De rechtbank heeft verdachte daartoe dan ook veroordeeld met aftrek van het voorarrest.

Uitspraken

Meest gelezen berichten