Twee kunstenaressen exposeren in hal rechtbank Maastricht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Twee kunstenaressen exposeren in hal rechtbank Maastricht
Maastricht, 10 april 2017

Tot 19 mei 2017 exposeren twee kunstenaressen een aantal van hun werken in de hal van de rechtbank Limburg, locatie Maastricht. Het zijn Marjon Merckelbach-Hovens en Didi Oberman. De expositie is op werkdagen vrij toegankelijk van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Marjon Merckelbach-Hovens

Kunstwerken van Marjon Merckelbach-Hovens

Links in de hal hangt werk van Marjon Merckelbach-Hovens (Weert, 1964). In haar werk legt zij zich toe op schilderijen, textilia (hoeden en sjaals) en sieraden. Marjon volgde haar opleiding aan de Maastrichtse kunstacademie. Haar belangstelling ging aanvankelijk uit naar textiel als basismateriaal voor decoraties en ornamenten. In de afgelopen jaren heeft zij zich toegelegd op een combinatie van schilder- en collagetechnieken. Die past ze toe bij het maken van monumentale schilderijen, waaronder portretten.
Zie ook: www.marjonmerckelbachhovens.nl

Didi Oberman

Kunstwerk van Didi Oberman

Aan de rechterzijde van de hal heeft Didi Oberman (Amsterdam, 1979) een overzicht van haar werken ingericht. Haar werk is van een moderne, abstracte en kleurrijke stijl. Zij werkt met een combinatie van acrylverf en verschillende soorten materialen, zoals hout en zand, om reliëf in haar werk te creëren. Ook maakt zij gebruik van bijzondere metalen, die de schilderijen een driedimensionaal effect geven. Zo ontstaan werken die uitnodigen om aan te raken. Zie ook www.didioberman.nl

Uitspraken

Meest gelezen berichten