Uitspraak in AWACS-zaken op 6 september

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Uitspraak in AWACS-zaken op 6 september
Roermond, 04 september 2017

De meervoudige kamer van de rechtbank Limburg doet woensdag 6 september 2017 om 13.00 uur schriftelijk uitspraak in twee zaken over de AWACS-problematiek. Op 15 juni jl. zijn deze zaken in één zitting behandeld.

Waar gaan de zaken over?

De eerste zaak gaat over een verzoek uit 2012 van de Vereniging Stop Awacs Overlast. In dat verzoek heeft de vereniging de minister van Defensie verzocht maatregelen te nemen die leiden tot beëindiging van de geluidsoverlast van AWACS-vliegtuigen. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State oordeelde dat de minister een nieuwe beslissing hierover moest nemen.

De tweede zaak gaat over een verzoek uit 2013 van ongeveer 180 bewoners uit oostelijk Zuid-Limburg. In dat verzoek hebben zij de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu verzocht om toekenning van een schadevergoeding voor de immateriële schade als gevolge van jarenlange geluidsoverlast.

Datum uitspraak

De uitspraak wordt op 6 september gepubliceerd op de site van rechtbank Limburg (www.rechtbanklimburg.nl), zodat alle partijen en andere belangstellenden er gelijktijdig kennis van kunnen nemen. Daarnaast zullen partijen ook een afschrift van de uitspraak per post ontvangen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten