Uitspraak megazaak Jaguar I

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Uitspraak megazaak Jaguar I
Maastricht, 13 december 2013

De rechtbank Limburg, locatie Maastricht, heeft vandaag uitspraak gedaan in de megazaak Jaguar 1 en daarbij een aantal forse gevangenisstraffen opgelegd. In deze zaak ging het vooral om productie, verwerking en export van amfetamine en xtc in de eerste helft van 2011, alles in georganiseerd verband. Bij doorzoekingen van de verschillende locaties waarvan de organisatie gebruikmaakte, werden niet alleen amfetamine, xtc, grondstoffen en attributen die bij de bereiding van drugs van pas komen gevonden, maar ook werden op twee adressen wapens aangetroffen. De rechtbank Limburg, locatie Maastricht, heeft vandaag uitspraak gedaan in de megazaak Jaguar 1 en daarbij een aantal forse gevangenisstraffen opgelegd. In deze zaak ging het vooral om productie, verwerking en export van amfetamine en xtc in de eerste helft van 2011, alles in georganiseerd verband. Bij doorzoekingen van de verschillende locaties waarvan de organisatie gebruikmaakte, werden niet alleen amfetamine, xtc, grondstoffen en attributen die bij de bereiding van drugs van pas komen gevonden, maar ook werden op twee adressen wapens aangetroffen.

De rechtbank achtte een groot deel van de tenlastegelegde feiten, waaronder deelneming aan een criminele organisatie, bewezen. De hoofdverdachte, een 38-jarige man uit Heerlen, die de rechtbank als leider van de organisatie aanmerkt, kreeg van de rechtbank een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd. De overige verdachten (zeven mannen en een vrouw) kregen straffen variërend van drie jaar en zes maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf tot een gevangenisstraf van 90 dagen waarvan 61 dagen voorwaardelijk. De voormalige partner van de man uit Heerlen kreeg naast een deels voorwaardelijke gevangenisstraf een taakstraf van 180 uren opgelegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten