Uitspraak rechtbank: conceptrapport commissie Sorgdrager/Frissen openbaar

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Uitspraak rechtbank: conceptrapport commissie Sorgdrager/Frissen openbaar
Roermond, 13 november 2015

De rechtbank Limburg heeft vandaag het beroep van de Media Groep Limburg BV over openbaarmaking van het conceptrapport van de commissie Sorgdrager/Frissen gegrond verklaard. De Media Groep Limburg BV had op grond van de Wob (Wet openbaarheid van bestuur) om openbaarmaking van dit conceptrapport gevraagd. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roermond had openbaarmaking geweigerd. Ten onrechte, zo oordeelde de rechtbank.

Het is namelijk niet aannemelijk dat openbaarmaking van het conceptrapport zal leiden tot (onevenredig) nadeel of (onevenredige) bevoordeling. Het algemene belang van openbaarheid moet daarom zwaarder wegen.

De rechtbank heeft het college van burgemeester en wethouders van Roermond de opdracht gegeven het conceptrapport (met uitzondering van enkele pagina’s) alsnog openbaar te maken.


Uitspraken: ECLI:NL:RBLIM:2015:9521

Uitspraken

Meest gelezen berichten