Vergunningen voor Solar-weekend blijven volledig in stand

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Vergunningen voor Solar-weekend blijven volledig in stand
Roermond, 19 juli 2017

De voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg heeft vandaag uitspraak gedaan op het verzoek om voorlopige voorziening dat is ingediend namens 28 omwonenden van het Solar-terrein en in de buurt gevestigde ondernemers. Het verzoek is op 14 juli behandeld.

Verzoeken

Tijdens de zitting hebben de verzoekers hun vordering ingetrokken om de vergunningen voor het Solar-weekend op 3 tot en met 5 augustus volledig te schorsen. Zij hebben wel hun andere vorderingen gehandhaafd. Zij hebben namelijk gevraagd om voor de muziek op de camping na 11 uur ‘s avonds beperkingen op te leggen wat betreft het niveau en om de eindtijd te vervroegen tot 01.00 uur. Ook willen zij dat een grotere bufferafstand tussen de camping en woningen ten noorden van het terrein wordt opgelegd en dat een grens wordt gesteld voor het niveau van stemgeluid op de camping ’s nachts.

Oordeel van de rechter

De voorzieningenrechter heeft de verzoeken afgewezen. Hij is van oordeel dat de gemeente voldoende heeft gemotiveerd dat uit veiligheidsoogpunt de muziek op de camping gefaseerd moet worden afgebouwd en dat daarvoor tot 01.30 uur tijd moet worden genomen. De voorzieningenrechter vindt het verder niet onredelijk dat de gemeente geen verdere beperkingen heeft vastgesteld voor het muziekgeluid van de camping na 11 uur ’s avonds en voor het stemgeluid in de nacht. Hij is van oordeel dat door de maatregelen die de Solar-organisatie in overleg met de gemeente heeft genomen het risico op onaanvaardbare geluidsoverlast ’s nachts al voldoende beperkt is.

Uitspraken

Meest gelezen berichten