Verkoop van spullen die gebruikt worden voor hennepteelt: een veroordeling, twee vrijspraken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Verkoop van spullen die gebruikt worden voor hennepteelt: een veroordeling, twee vrijspraken
Maastricht, 22 maart 2016

De rechtbank heeft op 22 maart 2016 een eigenaar van een growshop veroordeeld omdat hij op 3 juni 2015 in zijn growshop allerlei goederen te koop aanbood en op voorraad had waarmee hennepplantages worden ingericht. Het ging onder meer om assimilatielampen en tl-verlichting plus armaturen, onderdelen van een cannacutter, groeimiddelen en droogrekken.

Opiumwet

Sinds 1 maart 2015 is het verboden om dergelijke goederen te koop aan te bieden en in voorraad  te hebben, als je weet dat je klanten die goederen in de hennepteelt gebruiken of als je ernstige reden hebt om te vermoeden dat je klanten die spullen daarvoor gebruiken (artikel 11a van de Opiumwet).

Twee vrijspraken

In twee andere zaken heeft de rechtbank de verdachten vrijgesproken van dit verwijt. Het ging in deze zaken niet om klassieke growshops die geheel gericht waren op de verkoop van spullen voor de hennepteelt. Een zaak verkocht o.a. slakkenhuizen (luchtafzuigers) voor de mechanische ventilatie van dierenverblijven. In de andere zaak ging het om goederen die waren besteld door een bedrijf dat handelde in benodigdheden voor orchideeënkwekers.

Uitspraken

Meest gelezen berichten