Veroordeling voor poging tot doodslag op dochter en verbalisanten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Veroordeling voor poging tot doodslag op dochter en verbalisanten
Roermond, 24 december 2014

De rechtbank Limburg heeft vandaag een 38-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar en een rijontzegging van vijf jaar. 

Op 5 december 2013 werd verdachte ontslagen uit detentie. Hij nam direct na zijn vrijlating contact op met zijn ex-vriendin en sprak met haar af dat zij, samen met hun drie jaar oude dochter, hem ergens zou ophalen. Vervolgens heeft verdachte zich schuldig gemaakt aan een reeks ernstige strafbare feiten waarbij hij angst heeft gezaaid en een spoor van vernielingen heeft achtergelaten. Allereerst heeft hij zijn ex-vriendin mishandeld door haar enkele malen tegen haar hoofd te slaan, terwijl zij in de auto achter het stuur zat en niet in staat was zijn slagen af te weren. Vervolgens heeft hij zijn driejarige dochter, zonder toestemming van haar moeder, meegenomen in een auto. Daarna is hij met die auto in botsing gekomen met een andere auto en heeft hij de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Daarna heeft verdachte een vrouw bij haar woning met geweld beroofd van haar autosleutel en haar auto, waarna hij door meerdere politieauto’s is achtervolgd. Tijdens deze achtervolging heeft verdachte diverse malen verschillende politieauto’s aangereden en geramd. Hierbij heeft hij vijf verbalisanten en zijn dochter, die tijdens de rit niet veilig in de autogordel maar bij verdachte op schoot zat, in levensgevaar gebracht. De rechtbank beschouwt dit dan ook als poging tot doodslag op deze personen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten