Vervolg 'Valkenburgse zedenzaak'

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Vervolg 'Valkenburgse zedenzaak'
Maastricht, 01 juli 2015

Vanaf 8 juli a.s. wordt tijdens zes zittingsdagen het vervolg van de Valkenburgse zedenzaak behandeld bij de meervoudige strafkamer van de rechtbank Limburg, locatie Maastricht. Het Openbaar Ministerie heeft 28 personen gedagvaard. Hen wordt verweten ontucht te hebben gepleegd met een minderjarige prostituee.

Hoe ziet de planning er uit?

Op 8 juli vindt vanaf 9.00 uur een regiezitting plaats in alle zaken. Dit gebeurt op verzoek van de verdediging. Deze dag is ingedeeld in zes blokken van een half uur. Per blok komen 5 verdachten aan bod. Het laatste blok van 11.30 uur bevat drie zaken.
 
Op 9, 10, 13, 14 en 16 juli staat de inhoudelijke behandeling gepland voor 27 zaken. De zitting begint steeds om 9.00 uur.
 
De verdeling van zaken is op deze dagen als volgt:
9 juli: 6 verdachten / 10 juli: 6 verdachten / 13 juli: 4 verdachten / 14 juli: 6 verdachten / 16 juli: 5 verdachten.
 
Deze zaken worden achtereenvolgend behandeld, dus niet gelijktijdig.

Wat gebeurt er tijdens deze zittingsdagen?

Tijdens de regiezitting is de verdediging in de gelegenheid om mogelijke verzoeken te doen.
 
Tijdens de overige dagen bespreekt de rechtbank met elke verdachte en/of zijn advocaat het dossier en ook de persoonlijke omstandigheden van verdachte. De officier van justitie zal haar eis bekend maken en de advocaat van de verdachte zal zijn pleidooi houden.
De zittingen vinden in het openbaar plaats.

Wanneer wordt uitspraak gedaan in deze zaken?

De rechtbank verwacht 14 dagen na de geplande behandeling van de betreffende zaak uitspraak te doen om 13.30 uur.

Informatie voor de pers

Op 9 juli verzorgt L1 de pouleregeling voor alle audiovisuele media. Voor afname van beeld- en/of geluidsmateriaal kunt u tot een dag voor de zitting contact opnemen met de productieafdeling van L1 via telefoonnummer 043-8506140. Voor de overige dagen is geen pouleregeling afgesproken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten