Voorlopige voorziening AWACS

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Voorlopige voorziening AWACS
Roermond, 07 juni 2016

De voorzieningenrechter in Roermond behandelt aanstaande donderdag een verzoek om een voorlopige voorziening van de Vereniging Stop AWACS Overlast. Met het verzoek wil de vereniging bereiken dat de AWACS-vliegtuigen voorlopig niet meer boven Nederland mogen vliegen.

Waar gaat de zaak over?

De Vereniging Stop AWACS Overlast zet zich in voor het beëindigen van geluidsoverlast van AWACS-vliegtuigen in Schinveld en Brunssum. In 2012 wees de minister van Defensie een verzoek van de vereniging om maatregelen tegen de geluidsoverlast te nemen af. Bezwaren tegen die afwijzing verklaarde de minister ongegrond. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State oordeelde in maart van dit jaar dat dat besluit niet goed is onderbouwd. De minister moet opnieuw beslissen en een beter gemotiveerd besluit nemen. In het verzoek om een voorlopige voorziening vraagt de vereniging om - in afwachting van die nieuwe beslissing - te bepalen dat de AWACS-vliegtuigen zich niet meer boven het Nederlands grondgebied mogen begeven.

Behandeling

De rechtbank Limburg behandelt de zaak op donderdag 9 juni 2016, 13.30 uur, locatie Roermond.

Uitspraken

Meest gelezen berichten