Voorlopige voorzieningen festivals en woningsluiting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Voorlopige voorzieningen festivals en woningsluiting
Roermond, 13 juli 2015

Deze week staan diverse voorlopige voorzieningen op de rol bij de bestuursrechter.

Woensdag 15 juli behandelt de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg een voorlopige voorziening over het festival Castle of Love in Kerkrade. De voorlopige voorziening is gevraagd door een verzoekster, voor haarzelf en namens haar partij KOE en haar stichting Patio Palustre. Deze partijen vinden dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kerkrade ten onrechte omgevingsvergunningen voor het festival heeft verleend. De zitting start om 10.30 uur en vindt plaats op de locatie Roermond.

Donderdag 16 juli aanstaande behandelt de voorzieningenrechter van de rechtbank twee zaken over de sluiting van woningen van leden van motorclub Bandidos. De burgemeesters van de betrokken gemeenten zijn voornemens de woningen te sluiten vanwege drugs die in de woningen werden aangetroffen. Verzoekers willen de sluiting voorkomen. De zaken staan gepland om 11.00 uur en 11.30 uur op de locatie Roermond.

Vrijdag 17 juli zal de voorzieningenrechter het verzoek om voorlopige voorziening over het Solar festival behandelen. De zitting begint om 11.30 uur op de locatie Roermond. Omwonenden hebben gevraagd de omgevingsvergunning die voor het festival is verleend te schorsen. Volgens de omwonenden wordt onvoldoende rekening gehouden met de overlast die zij van het festival ervaren. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten