Voorwaardelijke gevangenisstraf en taakstraf voor verduistering gelden van kerkparochies

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Voorwaardelijke gevangenisstraf en taakstraf voor verduistering gelden van kerkparochies
Roermond , 05 april 2016

De rechtbank Limburg heeft vandaag een 53-jarige man veroordeeld voor verduistering. De man heeft gedurende een periode van ruim drie jaar als penningmeester van twee Maastrichtse kerkparochies bijna 110.000 euro verduisterd. De man is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een taakstraf van 200 uur. Hierbij heeft de rechtbank rekening gehouden met de ouderdom van de feiten, met het feit dat de man in zijn persoonlijke leven zwaar is getroffen door het plegen van het strafbare feit en met het gegeven dat de man niet eerder voor soortgelijke feiten met justitie in aanraking is gekomen.

Medeverdachte veroordeeld voor schuldheling

Van het verduisterde bedrag is gedurende een periode van ongeveer anderhalf jaar ruim 30.000 euro verstrekt aan de medeverdachte, een 56-jarige man. Deze man is vandaag door de rechtbank veroordeeld voor schuldheling. De rechtbank is van oordeel dat hij aanmerkelijk onvoorzichtig heeft gehandeld door eenvoudigweg aan te nemen dat de penningmeester bevoegd was hem namens het kerkbestuur gelden te lenen. De man is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een taakstraf van 150 uren. Bij deze straf heeft de rechtbank rekening gehouden met de ouderdom van de feiten, de medische gesteldheid van de man en met het gegeven dat de man niet eerder voor soortgelijke feiten met justitie in aanraking is gekomen. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten